Rehabilitació estructural del Mas Jonquer per adaptació a l’activitat de centre social i d’alberg amb criteris de sostenibilitat

García Bertràn, Helena
Ramió Pujol, Ferran
Compartir
Rehabilitació estructural del Mas Jonquer, a la població de les Planes d’Hostoles, municipi de la comarca de la Garrotxa. La comarca, situada al Nord‐est de Catalunya. Actualment, aquest edifici històric es considerat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i és propietat de l’Ajuntament del mateix poble, qui vol impulsar la seva rehabilitació per a un nou ús que pugui gaudir i beneficiar a la ciutadania de la vila. La idea és convertir aquesta antiga edificació, plena d’història en un alberg enfocat principalment als excursionistes del camí de Sant Jaume, una sala d’actes i/o exposicions i un petit bar on s’hi puguin reunir. Establertes les fites del projecte, complint normativa vigent i contactat amb les entitats i organismes públics necessaris; es procedeix a la realització de l’aixecament del Mas, necessari per a la posterior elaboració de l’estudi patològic i el càlcul estructural per mantenir la seva estabilitat i per a la seva rehabilitació produint la mínima alteració i modificació del patrimoni cultural. Es vol dur a terme una rehabilitació sostenible reutilitzant alguns dels seus elements i materials per obtenir el menor impacte possible ​
Aquest document està subjecte a una llicència Creative Commons:Reconeixement - No comercial - Sense obra derivada (by-nc-nd) Creative Commons by-nc-nd3.0